דף מאסטר שייט
לאכול עם כל הלב - המלצות אוכל בקרפטוס
דגים טריים מהים, פסטה תוצרת בית
מטבח ים תיכוני הוא צירוף שיגרום לכל אחד ללקק את האצבעות ולהתחיל לפנטז. קרפטוס, אי יווני אותנטי בין רודוס לכרתים, מביא לשיא את מטבח הים התיכון עם דגש על תוצרת מקומית, טריות והיסטוריה קולינרית מרתקת. דיל בקרפטוס הוא אם כן גם דיל טוב לתיאבון שלכם. לעמוס סרי לוי, מנהל הפיתוח באיילה נסיעות, יש כמה המלצות אוכל בקרפטוס עבורכם.
"דבר מעניין בקרפטוס", מספר עמוס, "הוא שחלק גדול מהנשים באי מכינות את הפסטה שלהן בעצמן. אם תבוא ותבקש מקרוני במסעדה בהרבה מקרים תקבל פסטה טרייה שנאפתה במקום. אפשר אפילו לראות איך הם חותכים את צינורות הפסטה".
דייג אוהב דגים? אנחנו לא בטוחים, אבל מקווים שכל מי שחיפש דילים לקרפטוס אוהב. האי ידוע בשלל איכותי ביותר מהים התיכון ובמסעדות דגים מעולות. או במילותיו של עמוס, "לא בהרבה מסעדות דגים רואים דייג יוצא מהמים ומביא את הדגים ישירות למסעדה, בקרפטוס כן. איכות הדגים פשוט מעולה".
לא רק דגים
דגים הם אולי גולת הכותרת של איי יוון, אבל המטבח של קרפטוס ממש לא עוצר שם, יש לנו עוד כמה המלצות אוכל בקרפטוס לתיירים רעבים. גידולים מתורבתים, עשבי בר שלוקטו וגבינות מצוינות שגובנו במקום הם חומרי גלם חשובים במסעדות ובמטבחים השונים של האי. הטריות חוגגת, וכך גם כל מי שהיה חכם להשיג לעצמו דיל בקרפטוס.
ההמלצה האישית של עמוס למבקרים באי קרפטוס הוא לטעום את מאפי הירק הממולאים המאפיינים את האי: "זה משהו שאנחנו אולי היינו קוראים לו בורקס. מאוד טעים עם הרבה עשבים כמו תרד, רוקט ועוד".
משהו לשתות?
כמו תרבויות רבות מסביב לעולם, גם התרבות היוונית מאוד מחוברת לאלכוהול. המוזיקה היוונית והטברנות המפורסמות הולכות היטב עם איזה כוס משקה בצד. באי קרפטוס תוכלו למצוא יקבים פסטורליים שמציעים סיורי טעימות לתיירים, כמו גם נוכחות מכובדת של המשקאות המקומיים אוזו וציפרה. לחיים!
אין ספק שהאי קרפטוס, סוד תיירותי שמור שטרם נגלה לעולם, הוא מקום מעולה למי שמחפש חופי ים צלולים, מלונות מפנקים או שקט אינסופי. עכשיו אפשר לגלות שהוא גם מקום מעולה למי שאוהב אוכל מעולה. בחודשי הקיץ טיסות לקרפטוסיוצאות שלוש פעמים בשבוע מה שהופך את היעד לנוח ונגיש לא פחות ממקומות אחרים ביוון וקפריסין.