אוכל בגיאורגיה

אוכל בגיאורגיה

אוכל בגיאורגיה

גיאורגיה הידועה בקרב הישראלים גם בשם גרוזיה, נמצאת במרחק קצר מישראל, הטיסה אורכת כשעתיים בלבד. גיאורגיה מציעה נופים מדהימים, שפע אטרקציות מעניינות לתיירים, מקומיים מסבירי פנים, וחוויה קולינרית מדהימה ובלתי נשכחת.
 
אוכל גיאורגי הוא הרבה מעבר לחצ'פורי שרוב הישראלי אוהבים ולמדו להכיר בשנים האחרונות וטיול לגיאורגיה ייקח אתכם אל מדינה המציעה גם גבינות מעולות, יין מקומי איכותי, כיסונים במגוון מילויים (חינקלי), צ'אנחי- תבשיל בשר עם ירקות, ממתקי אגוזים הנמכרים בכל פינת רחוב (צ'ורצ'חלה), ועוד שלל הפתעות קולינריות ומנות עשירות בטעמים העשויות מחומרי גלם טריים ומקומיים.
 

טיול קולינרי בגיאורגיה

בשנים האחרונות הפכה גיאורגיה ליעד תיירותי פופולרי ומבוקש בקרב הישראלים, וגם תיירים מכל קצוות תבל מגיעים למדינה כדי ליהנות מנוף עוצר נשימה, משמורות טבע מדהימות וממגוון אפשרויות בילוי. כיום ניתן לרכוש מגוון חבילות נופש לגיאורגיה, יש אפשרות גם לצאת למסע קולינרי במדינה וליהנות מחוויה מדהימה ובעיקר מאוכל טעים ובריא.
 
המטבח הגיאורגי עושה שימוש נרחב בחומרי גלם טריים ואיכותיים כמו גבינות צאן ובקר, ירקות ופירות אורגניים, עשבי תיבול טריים ועוד. שני המאכלים הידועים ביותר מהמטבח הגיאורגי הם חצ'פורי וחינקלי.
 
חינקלי (Khinkali) הם כיסוני בצק מבושלים במילוי בשר, הכיסונים עשויים מקמח לבן עם מעט קורנפלור, הקורנפלור מבטיח יציבות של הבצק במהלך הבישול. כדאי לדעת כי המקומיים טוענים כי את החינקלי הטעים ביותר בגיאורגיה ניתן לאכול בחבל קאחטי, באזור זה מגדלים צאן ובקר וגם היין הטוב ביותר מיוצר בחבל ארץ זה.
 
חצ'פורי (Khachapuri) הוא מאפה פופולרי בגיאורגיה הממולא לרוב בגבינה מקומית איכותית. כדאי לדעת כי בכל אזור בגיאורגיה מכינים באופן שונה במקצת את החצ'פורי. אחת הגרסאות של החצ'פורי נקראת אצ'ארולי חצ'פורי, מקורה באזור אצ'ארה וצורתה מעט מוארכת עם פתח עליון ובתוכו ביצת עין.
 

חוויה קולינרית מובטחת לתייר הישראלי

כאמור, ישראלים רבים החלו לגלות את נפלאות גיאורגיה, רבים טסים ומבלים בעיקר בטביליסי, אך כדי ליהנות מחוויה קולינרית מיוחדת כדאי לשכור רכב ולטייל ברחבי המדינה. טביליסי, בירת גיאורגיה, מציעה שפע מסעדות מעולות, חלקן ממוקמות בעיר העתיקה. כדאי לטעום מאפים שונים במאפיות הפזורות ברחבי העיר, אין להחמיץ את הפירושקי, מעין סופגניה מתוקה אך כדאי לנסות גם את הפירושקי המלוח.
 
בכל המאפיות בעיר מוכרים שוטי, לחם גיאורגי העולה פחות משני שקלים, כדאי למרוח את הלחם עם חמאה מקומית ולהוסיף גבינה לבנה או צהובה. כמו כן, מומלץ להזמין במסעדות סלט מקומי הנקרא סלטי, ראוי לציין כי רוב הירקות בגיאורגיה אורגניים ולא עברו תהליכי שיפור כמו בישראל, לכן המבוגרים יכולים להיזכר בטעם של הירקות שנמכרו בארץ בתקופת ילדותם.
 
בין המסעדות המומלצות בטביליסי ניתן למנות את מסעדת אסיה הממוקמת ברחוב דוויט גרמקלי, המסעדה עממית ומציעה תפריט מגוון של מנות מקומיות כמו קבב, סלטי וחינקלי. כמו כן, כדאי לבקר במסעדת Tsiskvili וליהנות מארוחת ערב עם הופעת פולקלור והרבה יין מקומי. המסעדה ממקמת בגן מטופח עם מפל מים ויקב קטן. מסעדת "לחיים" הכשרה נמצאת קרוב לבית הכנסת בטביליסי, המסעדה מציעה מבחר מנות מהמטבח הגיאורגי, בין היתר חינקלי במילוי פטריות, בשר, גבינות ועוד.
 
כמו כן, כדאי לדעת כי בטביליסי ניתן למצוא מסעדות גורמה של שפים מקומיים המציעים שילוב מקורי בין אוכל מסורתי מקומי למטבח פיוז'ן. יש גם מסעדות המציעות בשרים על האש, מסעדות רוסיות ועוד.
 

מומלץ לקנות תבלינים, ירקות וגבינות בשווקים המקומיים

גיאורגיה מציעה שווקים בכל הערים המרכזיות ובכפרים הקטנים והציוריים. בשווקי האוכל כדאי לקנות תבלינים, גבינות, נקניקים וירקות אורגניים איכותיים. המחירים זולים וניתן לראות ישראלים רבים החוזרים ארצה עם מזוודה נוספת עמוסה באוכל. גיאורגיה מציעה חוויה קולינרית משובחת ובלתי נשכחת, מומלץ לעצור בדוכני המזון בטביליסי ובכפרים השונים, האוכל טרי, איכותי וטעים.